Bitcoin (BTC) Stuitert maar Gezichten Cruciale Weerstand

Bitcoin (BTC) Stuitert maar Gezichten Cruciale Weerstand

  • Bitcoin heeft zijn tweede achtereenvolgende wekelijkse bearish kandelaar voltooid.
  • Er is verzet tegen $33.800 en $35.400.
  • De dagelijkse technische indicatoren zijn bearish.

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Tijdens de week van 18-25 januari hervatte de Bitcoin (BTC) prijs de Bitcoin Era daling die begon met een historisch hoge prijs van $42.000 op 8 januari.

Terwijl de trend op langere termijn waarschijnlijk nog steeds bullish is, handelt Bitcoin net onder een korte/middellange termijn weerstand. Een uitbraak boven deze niveaus zou nodig zijn voor BTC om hoger te komen.

Bitcoin stuitert na Daling

Bitcoin daalde aanzienlijk tijdens de week van 18 januari tot 25 januari en viel terug naar een dieptepunt van 28.850 dollar. Dit creëerde de tweede opeenvolgende wekelijkse kandelaar met een bearish close.

Desondanks slaagde BTC erin om boven de 0.382 Fib retracement support uit te komen op $29.670 en handelt momenteel op $33.350.

De technische indicatoren in het wekelijkse tijdsbestek zijn nog steeds bullish.

De daggrafiek toont aan dat het $29.000 steungebied ook het 0,5 Fib retracement niveau is van het meest recente deel van dezelfde opwaartse beweging, waardoor de betekenis ervan verder toeneemt. BTC heeft twee keer op dit niveau gestuiterd, waardoor er telkens lange, lagere lonten ontstaan.

Ondanks de stuitering is BTC nog lang niet in de buurt van de bevestiging van een stijgende trend.

Het handelt nog steeds onder $33.800, het 0,382 Fib retracement niveau (in het rood weergegeven) van de meest recente neerwaartse beweging en een sterk horizontaal weerstandsgebied. Zelfs als BTC dit niveau zou terugvorderen, zou het waarschijnlijk te maken krijgen met een sterke weerstand van $35.375 – de 0,5 Fib retracement van dezelfde opwaartse beweging en een potentiële neerwaartse weerstandslijn.

Zolang BTC er niet in slaagt om dit niveau op te heffen, kunnen we de trend niet als stijgend beschouwen. Als BTC zou dalen tot onder de $29.000 steun, zou de volgende worden gevonden op $26.000 (0,618 Fib retracement).

Technische indicatoren Bevestig de weerstand

De technische indicatoren in het dagelijkse tijdsbestek zijn stevig bearish.

De MACD heeft zich op negatief terrein begeven, de RSI is onder de 50 en de Stochastische oscillator heeft een bearish cross gemaakt.

Dit sterkt de hypothese dat de trend niet als stijgend kan worden beschouwd totdat BTC het gebied van $33.800 terugwint en mogelijkerwijs uit de dalende weerstandslijn breekt.

Op dezelfde manier geeft het twee uur durende tijdsbestek neutrale technische indicatoren, maar een zeer sterke weerstand in de buurt van de huidige prijs.

Zolang BTC er niet in slaagt om het gebied terug te winnen, kunnen we de trend niet als stijgend beschouwen.