Digital Currency, Akoin en Blockchain Voting: Slecht Crypto Nieuws van de Week

Kijk eens naar de Bad Crypto podcast van deze week.

Het is terug naar de stabiliteit voor Bitcoin deze week als de valuta blijft kloppen op het $12.000-plafond. Waar gaat het nu naartoe? Een analist ziet een Battle Royale als walvissen proberen te duwen naar $14.000. Andere beleggers zijn optimistischer. Ze zien Berkshire Hathaway’s recente verkoop van bankaandelen en de aankoop van aandelen in een goudmijnbouwbedrijf de prijs naar $50.000 duwen. Als Warren Buffett het banksysteem echter zuur maakt, is hij te laat voor de partij. Kim Dotcom kwam daar twee jaar geleden aan – en heeft zijn volgelingen eraan herinnerd dat hij hen adviseerde om Bitcoin te kopen.

De Federal Reserve zou wel eens een inhaalslag kunnen maken. Gouverneur Lael Brainard heeft onthuld dat de Fed onderzoek doet naar een digitale dollar. Een van de partners van dat onderzoek is MIT, dat gedurende twee tot drie jaar een digitale munt zal ontwikkelen, testen en onderzoeken.

De Fed is niet de enige die wakker wordt met de kracht van de blokketen. De United States Postal Service heeft een patent aangevraagd voor een veilig stemsysteem. Het systeem gebruikt de blokketen om het stemmen per post te beveiligen. Een startend bedrijf in Bulgarije biedt Bitcoin Loophole aan aan reizigers waarvan de vlucht minstens een uur vertraagd is. In Zuid-Korea hebben al een miljoen chauffeurs een fysieke licentie geruild voor een geblokkeerde versie die wordt gebruikt met een smartphone-app. Het programma is pas in mei van start gegaan.

Maar Senegal zou Zuid-Korea wel eens klein kunnen laten lijken. Akon, de Senegalese-Amerikaanse ster en filantroop, zegt dat zijn 6 miljard dollar Akon City zal draaien op de in Stellar gevestigde Akoin cryptocurrency. Zijn real-life Wakanda is al 85 procent compleet, zegt hij. Ripple richt zich nog groter. Onder de nieuwe CEO Brad Garlinhouse probeert het bedrijf het Amazonegebied van de cryptocurrency wereld te worden. Het bedrijf wil verder gaan dan grensoverschrijdende betalingen en het creëren van nieuwe toepassingen op het Ripple-netwerk bevorderen.

Beide projecten liggen in de toekomst, maar in ieder geval een aantal van de veelgehoorde blockchain-gebaseerde smartphones en smartwatches zijn al uit. Samsung’s Galaxy S10 heeft ondersteuning voor meer dan 30 cryptocurrencies in zijn portemonnee en de KlaytnPhone van het bedrijf beloont gebruikers met 2.000 Klay-tokens. Finney van het blokketenbedrijf Sirin Labs heeft een ingebouwde koelcel en een DApp-ecosysteem. Koude opslag is ook een kenmerk van horlogemaker Franck Muller’s Encrypto horloge. De wijzerplaat heeft ook een QR-code voor het ontvangen van Bitcoin-betalingen. En in de wereld van de sociale media probeert Ignite, een blokketen-gebaseerd microblogging-platform, een alternatief te bieden voor de door de staat gecensureerde sociale-mediaplatforms.

De ontwikkeling van blokketengebruik is echter niet allemaal supersteden, smartwatches en sociale media. Azië is op zoek naar de blokketen voor bescherming tegen online misdaad tijdens de pandemie. Het lijkt erop dat ze op het juiste spoor zitten. Binance heeft onlangs de Oekraïense cyberpolitie geholpen bij het identificeren en arresteren van criminelen die betrokken zijn bij een $42 miljoen aan losgeld en witwaspraktijken.

En tot slot, terwijl de cryptowereld over het algemeen vol zit met slimme mensen met grote hersenen, betaalde iemand net 40 ETH, ongeveer 17.000 dollar, voor een digitale foto van een door Paris Hilton getekende kat. Het geld gaat naar het goede doel, dus misschien kunnen we gewoon zeggen dat de cryptowereld vol is met mensen met een groot hart.