Gold Bull Jeffrey Gundlach sier ‚BTC Maybe the Stimulus Asset‘ Ahead of the Precious Metal

Kjent gulloks og administrerende direktør i nvesteringsforvaltningsfirmaet  oubleline, Jeffrey Gundlach, sier at bitcoin kan være „stimulanselementet“ mens han legger til at det „ikke ser ut som gull er.“

Gundlach, en selvutnevnt langvarig dollarbjørn, hadde gått foran kommentarene om bitcoin ved å si at „mye væske som helles i en trakt, skaper en strøm.“

BTC overgår gull

I samme tweet antyder Gundlach at han kom til konklusjonen etter å ha holdt seg „nøytral (både på gull og dollar) de siste seks månedene.“ De siste seks månedene har de to verdiforretningene hatt kontrasterende formuer med at BTC ser ut til å vinne kampen om overherredømme.

Gold Bull Jeffrey Gundlach sier ‚BTC Maybe the Stimulus Asset‘ Ahead of the Precious Metal

Etter å ha startet september 2020-handel på i underkant av $ 12.000, har BTC siden økt til $ 57,399 den 20. februar 2021, ifølge Messari. I skrivende stund handlet kryptoaktiva over $ 57.000. Derimot har gull, som nådde sin rekordhøye tid på 2.067,15 dollar per unse 7. august 2020, stort sett holdt seg under 1900 dollar for resten av året.

Gold Bull Jeffrey Gundlach sier ‚BTC Maybe the Stimulus Asset‘ Ahead of the Precious Metal

Til tross for de mange spådommene om at gull skal bryte ut, har varen hittil ikke klart å matche forventningene. På den annen side kan BTC være på vei til å slå $ 100.000-markeringen etter å ha brutt forbi $ 50.000.

Bedrifter som velger BTC foran gull

I mellomtiden har Gundlachs kommentarer om BTC falt sammen med store bedrifters skiftende butikk av verdipreferanser. For eksempel avslørte Tesla i sin nylig innlevering til US Securities and Exchange Commission (SEC) bare BTC-oppkjøpet på 1,5 milliarder dollar.

Mens den elektriske bilprodusentens oppdaterte investeringspolitikk gir selskapet tillatelse til også å ta posisjoner på gullmarked eller gull-ETF, har selskapet hittil bare fokusert på BTC.

Gold Bull Jeffrey Gundlach sier ‚BTC Maybe the Stimulus Asset‘ Ahead of the Precious Metal

I mellomtiden er Gundlachs synspunkter på BTC nå i strid med kryptoaktivets fremtredende motstander Peter Schiff. Gullbuggen, som tidligere har berømmet Gundlach, har allerede angrepet Tesla for å ha valgt BTC foran gull. Tilsvarende ga andre tilhengere av gull på Twitter uttrykk for sin skuffelse over Gundlachs tilsynelatende pivot til kryptoaktiva. En bruker som heter Pet Rock sa:

Hvorfor Bitcoin og ikke noen av de tusenvis av andre mynter som gjør nøyaktig det samme? Hvorfor Bitcoin i stedet for en fremtidig Amazon-mynt eller Google-mynt? Jeg er overrasket over at slike smarte mennesker blir fristet av noe som er ønsketenking.

En annen bruker, Dumbmoney, tvitret:

«Bitcoins volatilitet utelukker at den er en butikk av verdi. Det er også korrelert med bobleaksjer. Det er spekulativ mani. Det kommer til å dukke opp. Gull sporer ganske enkelt det motsatte av reelle avkastninger. Hvis inflasjonen tar seg opp og YCC skjer, vil gull sveve. Smerter til da. ”

Likevel uttrykte noen brukere som Harry støtte Gundlach og sa:

“Bitcoin er gull 2.0. Markedet forteller deg det klart. Tidligere hadde det vært gull og gruvearbeiderne tok av. Ikke mer. Det er den digitale tidsalderen. „

CategoriesBTC