‚Silent crash‘ når prisgulv kollapser over NFT-plass

Prisene faller, og noen holdere vet kanskje ikke engang det

Hvis prisene stuper i et illikvidt marked, hvor lenge før noen merker det?

Mens soppbare tokens som handles på sentraliserte og desentraliserte børser har betydelig gjennomsiktighet med hensyn til prisbevegelser, kan ikke-soppbare tokens være vanskeligere å spore. På grunn av deres illikvide natur kan det være vanskelig å måle følelsen av det samlede markedsmarkedet for et prosjekt – en dynamikk som har ført til at et eGirl Capital-medlem , Mewny, har kalt NFT-korreksjoner ’stille krasj‘.

I en stille krasj kan spekulanter ikke engang være klar over at man er i gang – kjøpere fordamper rett og slett ikke selgere å flytte varene sine. Imidlertid kan beregninger som „gulvpris“ – den laveste prisen som en NFT kan kjøpes for et bestemt prosjekt – samt totalvolum indikere at en okse blir til en bjørn.

Det kan også være dårlige nyheter i horisonten for NFT-samlere, ettersom tegn peker på en stygg krasj på gang

CryptoPunks, blant de tidligste og mest populære NFT-prosjektene for samlere, har sett en over 40% reduksjon i gulvprisen til 14 ETH (omtrent 28 000 dollar på publiseringstidspunktet). Prissettingen har ført til noen kjedelige skrekkhistorier i dag, for eksempel en spekulant som solgte en Punk for 16 ETH etter å ha kjøpt den for 25,5, og en annen som solgte for 27,99 etter et 42 ETH-kjøp:

CryptoPunks er heller ikke det eneste høyprofilerte prosjektet som opplever en markedsomfattende korreksjon. Data fra evalu.market viser at salgsvolumet i flere priskategorier for NBA Top Shot har falt kraftig siden toppen den 22. februar.

En semi-anon og selvbeskrevet Top Shot-entusiast, Jordan, som kartla nedgangspunkter til to spesifikke populasjoner for det bratte fallet.

“Markedet har gått nedover siden 22. februar. Det virker som om det er to typer selgere. Den ene, investoren som kom tidlig inn og ønsker å ta ut penger med eksponentiell fortjeneste. To, investoren som kjøpte på eller nær toppen og ikke kan mage for å se investeringen miste verdien om dagen, ”sa han.